Підсумки обласного педагогічного конкурсу- виставки «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування» – 2023

  • Автор запису:
  • Категорія запису:Оголошення
  • Остання зміна запису:15 Грудня, 2023

Завершився обласний етап педагогічного конкурсу-виставки «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування». В 2023 році була створена цифрова платформа для онлайн реєстрації учасників. Зареєструвалось 1284 творчих ініціативних учасника з 55 територіальних громад Хмельницької області (13 міських ТГ, 20 селищних ТГ, 22 сільських ТГ), у 23 номінаціях.

Призову кількість балів отримало 512 учасників: І місце – 94, ІІ місце– 200, ІІІ місце – 218.

Дипломи переможці отримають у цифровому форматі на електронні скриньки, за якими реєструвались на конкурс-виставку (відповідно до плану роботи – до 1 лютого 2024року).

Тематика матеріалів-переможців відображає зміст навчально-виховного процесу з урахуванням сучасних умов та вимог підвищення ефективності використання нових технологій у педагогічній практиці. Пріоритетні напрямки тематики матеріалів, презентованих на виставці у 2023 році спрямовані на реалізацію Концепції Нової української школи в адаптаційному циклі базової середньої освіти, технології та методики дистанційного та змішаного типів навчання в організації освітнього процесу, застосування цифрових ресурсів в організації навчально-виховного процесу, напрями організації освітнього процесу із запровадженням STEM-навчання, створення безпечного освітнього середовища в закладі освіти та психологічна підтримка в період військової агресії, методики роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в рамках інклюзивного навчання, національно-патріотичне виховання.

На конкурс-виставку було представлено творчі розробки педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, закладів спеціальної освіти, інклюзивно-ресурсних центрів та управлінців. Матеріали переможців на цифровій Виставці 2023 представлено: електронними навчально-методичними комплектами, інтерактивними тестами, розробками квест-завдань, мультимедійними розробками (онлайнові ресурси для створення інтерактивного навчального контенту), відео-уроками, майстер-класами, збірками тематичних презентацій з методичним супроводом, електронними ресурсами для дистанційного навчання та формувального оцінювання.

З підсумковим наказом можна ознайомитись за посиланням: Наказ «Про затвердження результатів оцінювання робіт учасників конкурсу обласної педагогічної виставки «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування» експертними предметними комісіями ХОІППО у 2023році» від 14.12.2023р. №392-НО.

Списки переможців у Додатку 1 систематизовано за номінаціями.

Професійний рівень робіт-переможців дає можливість відвідувачам отримати перевірену інформацію з актуальних педагогічних проблем, ознайомитись з пріоритетними напрямками педагогічного досвіду в області, з особливостями запровадження інноваційних технологій в практику роботи та поглибити свій професійний розвиток.